چگونه میتوان یک ماهیتابه چدنی را تمیز کرد؟
تمیز کردن ماهیتابه چدنی
تابه چدنی گریل
تمیز کردن ماهیتابه چدنی چه از نسلها گذشته باشد و چه به تازگی خریداری شده باشد، یک تابه کبابپز چدنی ابزاری حیاتی برای آشپزی در آشپزخانه شماست. اما پس از اتمام سرویس، آیا میدانید چگونه تابه گریل چدنی خود را به درستی تمیز کنید؟ با مراقبت صحیح، این تابهها میتوانند حتی از بادوامترین تابههای نچسب یا استیل ضد زنگ شما نیز دوام بیاورند. پس از پخت و پز با چدن، این مراحل را در مورد نحوه تمیز کردن و مزهدار کردن یک تابه چدنی دنبال کنید تا اطمینان حاصل کنید که چدن مستحکم شما در آشپزخانه تجاری شما باقی میماند.
ما در زیر بهترین روشهای تمیز کردن ظرف چدنی پس از پخت را به شما معرفی می کنیم:
چگونه چدن را با نمک و آب تمیز کنیم؟
از آنجایی که حفظ سطح چاشنی چدن شما مهم است، منطقی است که چرا بسیاری از سرآشپزها در هنگام تمیز کردن به جای مواد شوینده به نمک کوشر میپردازند. درشت بودن نمک کوشر یک محلول تمیزکننده ساینده ارائه میدهد که به خلاص شدن ظرف شما از ذرات گیر کرده کمک میکند. اغلب بهترین راه برای تمیز کردن ماهیتابه چدنی در نظر گرفته میشود، در اینجا نحوه استفاده از نمک و آب برای تمیز کردن موثر ماهیتابه آورده شده است.
- اجازه دهید تابه در حد لمس خنک شود، اما اجازه ندهید کاملا خنک شود.
- سخاوتمندانه سطح را با نمک کوشر درشت بپوشانید.
- مقدار کمی آب داغ به سطح اضافه کنید، تا نمک به هم بچسبد تا بافتی خمیر مانند ایجاد کند.
- از یک اسفنج استفاده کنید تا نمک را دور تابه بمالید و بین برجستگیها و اطراف آن قرار دهید.
- تابه را با آب داغ بشویید تا نمک و مواد زائد از بین برود. در صورت لزوم تکرار کنید.
نحوه تمیز کردن چدن با نمک
اگر به دور نگه داشتن چدن خود از آب معتقد هستید، این روش ممکن است برای شما عالی باشد. این همان روش سایندهای را ارائه میدهد که روش بالا را ارائه میدهد که آن را برای مبارزه با مواد غذایی گیر کرده موثر میکند.
- بالای تابه را با مقدار زیادی نمک کوشر درشت بپاشید.
- از یک دستمال کاغذی تا شده برای مالیدن نمک به غذای چسبانده شده استفاده کنید.
- در صورت نیاز نمک بیشتری به آن اضافه کنید و تابه را با نمک و حوله کاغذی بمالید.
- با استفاده از یک دستمال کاغذی جدید، یک بار دیگر پاک کنید و تمام باقیماندهها و نمک را در سطل زباله بریزید.
نحوه تمیز کردن چدن با صابون
همانطور که چدن شما در طول سالیان گذشته منتقل شده است، این ایده نیز وجود دارد که هرگز نباید از صابون برای تمیز کردن ماهیتابه چدنی استفاده کنید. با این حال، زمانی که صابون و آب به درستی انجام شود، میتواند روشی موثر برای از بین بردن زنگ زدگی یا تمیز کردن چدن جدید باشد. از آنجایی که این روش میتواند چاشنیهای تقویتکننده طعم را که در استفادههای متعدد ایجاد کردهاید را از بین ببرد، توصیه میشود فقط در صورت لزوم از روش زیر استفاده کنید.
- مقدار کمی صابون یا مواد شوینده غیر ساینده را در وسط تابه گریل خود قرار دهید.
- با استفاده از پشم فولادی، اسکرابر یا اسفنج، تمام سطوح تابه را با صابون و مقدار کمی آب داغ بشویید.
- ظرف گریل را با آب داغ با آرامی بشویید.
- یک اسفنج یا پد غیر ساینده بردارید و یک بار دیگر دور تابه را با صابون اسکراب کنید.
- باقی مانده صابون را بشویید.
چگونه چدن را با آب جوش تمیز کنیم؟
اگر شما کمبود منابع شوینده دارید یا ماهیتابه شما حاوی مقدار زیادی ذرات غذا است، این روش ساده ممکن است بهترین کار را برای شما داشته باشد.
توجه: این روش فقط با تابههای گریل که اضلاع بلندی برای نگهداری آب دارند کار میکند.
- ظرف گریل خود را دوباره روی اجاق گاز قرار دهید و آن را با حدود دو تا سه اینچ آب پر کنید.
- پس از چند دقیقه جوشیدن، ذرات غذا باید شروع به شناور شدن روی سطح کنند.
- از یک کاردک استفاده کنید و بین برجستگیها خراش دهید تا مواد غذایی اضافی که روی آن چسبیده است، شل شود.
- اجازه دهید ظرف چند دقیقه خنک شود و سپس آب را بریزید و باقیمانده آن را در آبکش بریزید.
- ظرف خالی را با آب داغ بشویید.
- از یک دستمال کاغذی خشک برای پاک کردن ذرات باقیمانده غذا استفاده کنید.
ما امیدواریم جواب سوال چگونه میتوان یک ماهیتابه چدنی را تمیز کرد را به درستی داده باشیم.
بیشتر بخوانید: فعالسازی اینترنت رومینگ در سیم کارت های آپتل
چگونه یک تابه گریل چدنی را مزهدار کنیم؟
به غیر از اینکه بدانیم چگونه میتوان یک ماهیتابه چدنی را تمیز کرد؟ یکی از مهمترین نکاتی که در هنگام آشپزی با تابههای گریل نادیده می گیریم مزهدار کردن تابه گریل چدنی میباشد. شما می توانید از روغن برای چاشنی تابه استفاده کنید.
ما در زیر بهترین روش برای چاشنی دار کردن ماهیتابه چدنی را آماده کرده ایم:
- پس از تمیز کردن چدن خود، آن را روی اجاق گاز یا فر با دمای 450 یا 500 درجه فارنهایت قرار دهید تا از تبخیر شدن آب باقیمانده اطمینان حاصل کنید.
- یک حوله کاغذی بردارید و یک روغن خنثی یا شیرینی دلخواه را روی کل تابه بمالید. سطح پخت، کنارهها، کف و دسته را حتماً بگیرید.
- یک دستمال کاغذی دیگر را جدا کنید و روغن اضافی آن را پاک کنید.
- بگذارید ماهیتابه روی اجاق گاز بماند تا شروع به دود کند. اگر از فر استفاده میکنید بعد از یک ساعت آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا تابه در فر خنک شود.
کاری که بعد از تمیز کردن تابه چدنی خود انجام میدهید تعیین میکند که چقدر در آشپزخانه شما دوام میآورد. از آنجایی که چدن به ویژه مستعد زنگ زدگی است، قبل از ذخیرهسازی باید از خشک بودن آن اطمینان حاصل کنید.
بهترین روغن برای چاشنی چدن
بهترین روغن هایی که شما برای چاشنی دار کردن چدن می توانید استفاده کنید، روغنهایی با نقطه دود بالا مانند کانولا، نباتی، هسته انگور و حتی گوشت خوک است. این روغنها همچنین ارزان هستند و طعم ملایمی دارند، بنابراین نباید بر طعم آشپزی شما تأثیر بگذارند.
استفاده از روغن بذر کتان برای چاشنی یک تابه چدنی موضوعی است که به شدت مورد بحث است. این روغن خشک کن عالی است و میتواند یک زنجیره شبکه پلیمری زیبا و محکم به جا بگذارد که سطح سختتر و صافتری را روی تابه چدنی شما ایجاد میکند. با این حال، بسیاری از مصرف کنندگان روغن بذر کتان گزارش دادهاند که روغن بذر کتان میتواند پس از استفاده پوسته پوسته شود. یکی دیگر از نکات منفی این است که روغن بذر کتان گران است و برای طعم دادن کامل به تابه چدنی به لایههای زیادی از این روغن نیاز خواهید داشت.
تعمیر و نگهداری تابه گریل چدنی
مهم نیست که از چه روشی برای تمیز کردن یک تابه گریل چدنی استفاده میکنید، در اینجا چند نکته برای افزایش عمر چدن شما وجود دارد:
- هرگز آب را در تابه نگذارید و اجازه ندهید خیس بخورد زیرا ممکن است باعث زنگ زدگی شود.
- اگر اجازه دهید تابه داغ با آب سرد تماس پیدا کند، ممکن است تاب برداشته شود. برای جلوگیری از این امر، اجازه دهید تابهابتدا با لمس خنک شود، یا آن را با آب بسیار داغ تمیز کنید.
- اگر روغن اضافی را هنگام چاشنی پاک نکنید، تابه شما میتواند با یک پوشش چسبنده باقی بماند. در صورت امکان، کوتاهکننده جامد را انتخاب کنید.
- اگر تابه گریل چدنی شما دارای درب است، آن را با درب نگهداری نکنید. این میتواند رطوبت هوا را بین درب و تابه محبوس کند که ممکن است منجر به زنگ زدگی شود.
- هنگام تمیز کردن سینک ظرفشویی، سینک را با حوله بپوشانید تا از خراشیدگی کف ظرف جلوگیری شود.
- هنگام چاشنی مجدد تابه، فر خود را تا حد امکان داغ کنید. این به روغن اجازه میدهد تا از نقطه دود خود عبور کند و شروع به تجزیه شدن کند، که آن را به چدن متصل میکند و سطح صافی ایجاد میکند.
- هنگام پخت مجدد در فر، ماهیتابه را وارونه قرار دهید و زیر آن فویل قرار دهید تا روغن اضافی در طول این فرآیند چکه کند.
مهم نیست که چه روشی برای تمیز کردن یک تابه گریل چدنی بهتر است، مطمئن شوید که در مراقبتهای بعد از پخت را ثابت و کوشا باشید. وقتی تابههای چدنی به خوبی حفظ شوند، با افزایش سن بهتر میشوند. سالها چاشنیهای طعمدهنده برای تولید غذاهای خوشمزه بسازید.
برای خرید ماهیتابه چدنی که سالیان زیاد برایتان خاطره بسازد فقط کافیست بر روی لینک کلیک کنید.
تالیف:
فروشگاه اینترنتی آ.اس.پ (اقتباس از مقالهای از Webstaurant Store)
در صورت استفاده از این مقاله، نام و آدرس فروشگاه اینترنتی آ.اس.پ را به عنوان منبع ذکر کنید.