گریل کردن بهتر است یا سرخ کردن در ماهیتابه؟

گریل کردن یا سرخ کردن: هرگونه روش پخت و پز باعث واکنش های شیمیایی منحصر به فرد در غذا می شود و بنابراین طعم خاصی به غذای شما می بخشد. با این حال، در حالی که بسیاری از مردم قسم می‌خورند هیچ راهی برای پختن گوشت بهتر از کبابی کردن آن وجود ندارد، احتمالاً بیشتر از مقداری که کبابی کرده‌اید، گوشت را در تابه سرخ کرده‌اید. ملاحظات بهداشتی، راحتی، انعطاف پذیری در نوع پخت و پز مورد نیاز و سایر ملاحظات، تصمیم به سرخ کردن یا گریل کردن گوشت با استخوان تی شکل، سینه مرغ یا کتلت گوشت خوک را به یک امر کاربردی و انتخاب شخصی تبدیل می کند.

سلامتی

هر دو گریل کردن و سرخ کردن، خطرات بالقوه ای برای سلامتی دارند، بسته به نحوه کباب کردن و سرخ کردن. سرخ کردن در ابتدا ممکن است سالم تر به نظر برسد. شما معمولاً کره یا روغن را به تابه اضافه می‌کنید و غذای شما با چربی اضافی که در تابه آزاد می‌شود، پخته می‌شود. با این حال، مقدار چربی که در گریل تخلیه می‌کنید، اما در تابه نمی‌ریزید، درصد نسبتا کمی از کل چربی موجود در گوشت شما را نشان می‌دهد. علاوه بر این، برهمکنش پروتئین ها با حرارت شدید در حین کباب کردن باعث تشکیل ترکیبات سرطان زا به نام آمین های هتروسیکلیک می شود.

سایت MSNBC.com گزارش می دهد که مصرف HCAs با سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ و معده مرتبط است. گوشت ذغالی، گوشت پخته شده و به خوبی پخته شده و دود ناشی از سوزاندن چربی باعث افزایش HCA می شود. طبق گزارش MSNBC.com، مصرف روتین HCAs ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را دو تا پنج برابر افزایش دهد و خطر ابتلا به سرطان سینه را دو یا سه برابر کند. پختن گوشت در دمای پایین تر، چه آن را سرخ کنید یا کبابی کنید، تعداد HCA ها را کاهش می دهد.

طعم دهی

هم سرخ کردن و هم گریل کردن، با اعمال حرارت زیاد روی پروتئین، طعمی را در گوشت ایجاد می کند، که در نتیجه واکنش های میلارد را تحریک می کند. این فعل و انفعالات شیمیایی بین پروتئین ها و قندها صدها ترکیب با طعم های مختلف را ایجاد می کند که به گوشت طعمی غنی و پیچیده می دهد. طعم اضافی حاصل از کباب کردن از دو منبع حاصل می شود.

تکه های زغال چوب از چوب سخت ساخته می شوند و غذا طعم چوب دودی را در هنگام کباب کردن جذب می کند. در کباب کردن زغال چوب و گاز، دود و شعله های آتش ایجاد شده در اثر چکیدن چربی، گوشت را زغال می کند و طعمی دودی به گوشت می دهد. با این حال، سوزاندن چربی باعث افزایش محتوای HCA در غذای شما می شود، بنابراین این طعم قیمتی دارد که هزینه ی ان را با سلامتی خود می دهید.

grilling or frying 2 1024x570 - گریل کردن یا سرخ کردن

راحتی

بارانی یا آفتابی، شب یا روز، می توانید به سرعت و به راحتی غذا را در راحتی و آسایش آشپزخانه خود سرخ یا گریل کنید. برای اکثر مردم امروزه، کباب کردن در خارج از خانه، دور از یخچال، آشپزخانه و وسایل آشپزی کار طاغت فرسایی می باشد. برای کباب کردن به زغال چوب و یا چوب احتیاج دارید که تهیه و آماده سازی آن سختی بیشتری نسبت به گریل کردن با تابه گریل دارد.

Atawich online order 1 150x150 - گریل کردن یا سرخ کردن بیشتر بخوانید: با سفارش آنلاین غذا در عطاویچ، راحتی و لذت را حس کنید.

کارایی متنوع

هر روش نوعی انعطاف پذیری را ارائه می دهد که روش دیگر آن را ندارد. می‌توانید از روش‌های گرم کردن غیرمستقیم استفاده کنید، مانند خاموش کردن مشعل‌های گاز ثانویه یا تقسیم زغال چوب خود فقط روی نیمی از گریل تا بتوانید برش‌های بزرگ گوشت را روی گریل کباب کنید. از سوی دیگر، سرخ کردن گوشت در ماهیتابه، بستر آسانی برای سایر روش های پخت ایجاد می کند.

شما می توانید یک استیک یا کباب را سرخ کنید و سپس به سادگی شیره های طعم دهنده یا آب گوشت را به ماهیتابه اضافه کنید، روی آن را با درب محکم بپوشانید، حرارت را کم کنید و یک قطعه گوشت سفت را به آرامی بپزید، تا زمانی که نرم شود. همچنین می‌توانید استیکی را که در یک تابه‌ی چدنی سرخ کرده‌اید، مستقیماً به یک اجاق متوسط داغ، تابه و همه چیز انتقال دهید تا گوشت پخته شده‌تان را به آرامی کامل بپزید.

نکات تکمیلی در مورد گریل کردن یا سرخ کردن

چه گریل کردن و یا سرخ کردن هر روش دارای مزایای اضافی است. سرخ کردن درجه ای از کنترل دما را در اختیار شما قرار می دهد، که معمولاً گریل کردن این کار را نمی کند. از سوی دیگر، کباب کردن فرصتی را به شما می دهد که زمان بیشتری را در فضای باز بگذرانید و، چون اغلب در رویدادهای اجتماعی در فضای باز اتفاق می افتد، کباب کردن به جای اینکه مجبور باشد در کنار اجاق گاز بیدار بماند، به آشپز زمان می دهد تا با مهمانان مخلوط شود.

نوش جانتان اگر می خواهید یک ماهیتابه چدنی بخرید که سالیان زیاد برایتان خاطره بسازد اینجا کلیک کنید.


تالیف:
فروشگاه اینترنتی آ.اس.پ (اقتباس از مقاله‌ای از Live Strong)
در صورت استفاده از این مقاله، نام و آدرس فروشگاه اینترنتی آ.اس.پ را به عنوان منبع ذکر کنید.